

Čertovy houby
Suroviny 2-3 porce
- 300-400 g hub
- 1 lžíce másla
- Na omáčku:
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 150 ml smetany na vaření
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička chilli pasty
- 1 červená kapie nakrájená na malé kostičky
- sůl
- pepř
- trošku muškátového oříšku
Postup přípravy receptu
Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut, pokud je potřeba, zakápneme vodou.
Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby.
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti.
Pokud máme pocit, že je to řídké, můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky.
Pořádně vše provaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čertovy houby
-
Dnes jsem vařila k obědu ,jen bych příště použila méně hořčice , je tu dost výrazná a ztrácí se chut hub.
-
caarrodejka: tak to mne moc těší
-
Před půl rokem jsem našla tento recept a čekala až budou čerstvé hříbky.Právě jsem dovařila a super!!!Určitě nebude naposledy
-
maris: Maruško díky za upzornění, opravím to
-
Jana Remkova: Já bych se chtěla zeptat, proč je tam 2x 150 ml smetany - jednou na omáčku - to je jasný a co se dělá s tou druhou, kterou máš napsanou u množství hub a u másla ?
-
Slova jako "lejno" k receptům rozhodně nepatří, komentáře u receptů mají být doplňkem k samotnému receptu a prostorem pro dotazy a odpovědi. Prosím některou z moderátorek, aby komentáře netýkající se receptu smazala a já zbytek vyřeším přes SZ, díky.
-
Navir: Asi tak, prirodni koreni je jedna vec a dochucovadla druha.
Horcici si dam s radosti k parkum ci burtikum, ale do hub ne.... -
Jitkas: Ne, mluvila jste o dochucovadlech a o tom, že přebijí chuť hub. Tak jsem na příkladu omáčky uvedla, že dochucovadla nemůžou chuť hub přebít, pokud je do pokrmu nedáváme po kilech. Víc se k této diskuzi nehodlám vyjadřovat.
-
Navir: Skoro tak ji delam i ja, ale zde nemluvim o Vasi omacce ci moji, ja mluvim o teto, zvane "Certovy houby" od Jany Remkove.
-
Jitkas: No, pro mne jsou žampiony takové houbové cosi bez chuti. To je ale nezatracuji. Ale houby z lesa, to je jiná
Do houbové omáčky běžně přidávám bobkový list, muškátový oříšek, pepř a NIKDY
to nechutná jinak, než jako houbová omáčka. Tudíž i zde nepřebijí dochucovadla chuť hub.
-
Navir: On tam neni jenom kecup a horcice, je tam i chilli pasta, citron. stava, sojova omacka, muskat. orisek a pepr a kapie. A nikde neni psano, ze jsou to zampiony, coz by asi nemelo mit vliv, nebot i ony maji svoji specifickou chut, tedy pro mne....
-
Navir: No, mám stejný názor
. Já tuhle dobrotu jedla a myslím, že bych poznala, jestli to chuť přebilo, nebo ne
-
Jitkas: No, pokud se nedělá z kupovaných žampionů, tak chuť hub je tak výrazná, že ji hořčice ani trocha kečupu nemůže přebít.
-
Osobne nemam nic proti kecupu, horcici atd., ale myslim si, ze po pridani vsech techto ingredienci do omacky, chut hub a jejich vune jaksi zmizi...
-
Velice pěkné! Určitě něco moc podobného zkusím. Hořčici tam chápu, a i ten kečup! Akorát to vařené hovězí, jak píše někdo níž, bych asi snědl jako předkm, tím by se houbový pokrm spíš rozhodil!!