Jáhlovo-zeleninové placičky

Suroviny asi 12 placiček

1 hrnek jáhel
1 středně velká cuketa
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme v cedníku vařící vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody) a vaříme při mírnější teplotě asi 13-15 minut doměkka.
    Jáhly vypneme a necháme pod pokličkou, aby se vstřebala všechna tekutina.

  2. Cuketu nastrouháme na hrubé slzy, lehce osolíme a necháme chvilku v klidu.
    Mrkev nastrouháme najemno.

  3. K vychladlým jáhlám přidáme nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce.
    Z posolené odleželé cukety dobře vymačkáme všechnu tekutinu a také přidáme k jáhlám. Vše dochutíme solí a pepřem.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Mokrýma rukama tvoříme placičky, naklademe na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut.
    Upečené placičky jsou velmi křehké, plech vyndáme z trouby a placičky na něm necháme chvíli stát, chladnutím zpevní a už se nerozpadají.
    Podáváme se zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu Jáhlovo-zeleninové placičky

Tématické fráze: zeleninové placičky placicky jahel a z cukety zeleninové placky jáhlové placičky v troubě jahly placky recept jáhlovo dýňový rýžový nákyp recept recepty-jáhlové placičky se zeleninou zeleninove placicky do trouby jáhlovo zeleninové placky jáhlovo-zeleninové placičky do trouby recept na jáhlovo dýňové placičky jáhle se zeleninou