Velmi rychlý jahodový džem
Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat jahody. Využijeme ho po celý rok do dezertů, palačinek nebo k snídani namazaný na pečivo. Jeho příprava je velmi rychlá a snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 538 kJ / 4 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 120,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chceme-li mít v džemu kousky jahod, přidáme část jahod až později.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 6. 2019 13:12
MiskaM:
12. 6. 2019 13:11
JanaDorazinova: já to tak dělám též a všechny dzemy byly
12. 6. 2019 13:10
Merylas: Já vkládám Gelfix + cukr až do teplých, rozvařených jahod a ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco pokazilo.
12. 6. 2019 13:08
Vkládám foto s Gelfixem
12. 6. 2019 12:48
casino: no tím co jsem psala v komentáři to jsem nemyslela zle a to co je v receptu to je dáno nic jsem nepokazila a džem je dobrý neříkám že neexperimentuji s recepty ale ještě si mi nestalo že by to doma nikomu nechutnalo a pokud se vám opět něco zase nelíbí a to jako vždy tak bohužel. Nejsem žádný učený kuchař ikdyz jsem se v oboru učila ale to už je mimo ale snažím se vařit tak aby všem chutnalo a zde dávám recepty aby je všichni vyzkoušeli a ochutnali. Žádný učený z nebe nespadl ale vařit umím ať se to líbí někomu či ne
Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel
Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel
12. 6. 2019 12:38
K tomu onému Dr. jsem, pro obecně předražené produkty, předpojatý leč GELFIX používám
Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji a gelfix je, dle mého soudu, špica (želírovací cukr nepoužívám)
Merylas:
Přesně tak jak píšete to bylo myšleno
tejaja:
Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...
MiskaM:
No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého
To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky
Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení
Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji a gelfix je, dle mého soudu, špica (želírovací cukr nepoužívám)
Merylas:
Přesně tak jak píšete to bylo myšleno
tejaja:
Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...
MiskaM:
No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého
To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky
Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení
12. 6. 2019 09:53
tejaja: No nevím, já to tak nedělám. Pomačkám jahody a samostatně je nepředvařuju.
12. 6. 2019 09:49
Casino: Merylas: tak želirovací přípravek jsem měla klasický od dr.oetker jen jsem nepsala že do želirovací přípravky se vmícháji do přípravného ovoce, povaří se a pak se přidá zbytek cukru. Já nechtěla aby to bylo takové stejne vše tak jsem postup udělala takto nevidím na tom nic špatného.
12. 6. 2019 09:45
Merylas: Ja som to pochopila tak, že trocha rozmačkané jahody sa chvíľku, snáď 3-4 min povaria, aby pustili viac šťavy a potom sa pridá cukor so želírovacím prípravkom a povarí tých cca 6 min. Nie je problém dať cukor s prípravkom do teplých jahôd.
12. 6. 2019 09:13
tejaja: Želírovací přípravky se vmíchavají do připraveného studeného ovoce a pak se za stálého míchání nechá ovoce povařit, přidá se zbytek cukru. Tady je v postupu, že se ovoce povaří samostatně, bez želírovacího přípravku. Dělala jsem teď taky džemy a měla jsem přípravky od různých výrobců a na každém byl začátek stejný, smíchat s trochou cukru a pak s ovocem a teprve nechat zavařit + zbytek cukru. Tak asi Casino chce vědět konkrétně co bylo použito, že se postupuje jinak. Já takový přípravek neznám.
12. 6. 2019 07:50
casino: Neviem, ako ste to mysleli...dostať u nás niekoľko želírovacích prípravkov (želírovací cukor je iná vec), napr. https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/zavaranie...
11. 6. 2019 19:41
"Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku."
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 5 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 9 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 22 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 43 minutami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 1 hodinou
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 3 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jahodový džem recept rychlý džem rychlý recept na džem jahodovy dzem bez zelirovaciho pripravku domácí jahodový džem recept bez želirovacích přípravku
Suroviny: jahody, cukr krystal, želírovací přípravek
Velmi rychlý jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pynl
12 názorů