Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Vepřová játra na slanině

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

27. 4. 2009 12:29

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 477 kJ / 1 787 kcal
Bílkoviny95,94 g
Tuky138,60 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 2,85 g
Sůl7,35 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gregusa Gregusa

29. 7. 2022 14:42

Dělám podobně, ale nějak se mi tam nehodí česnek, paprika a ani majoránka. :-( Zato mi tam chybí kmín.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2022 18:06

iroot: Restuji ,pokud nejsou uvnitř skoro uvařené a bez vody v pánvičce. 4-6 minut. Míchat. Pak, když chci více šťávy, přidám jednu, dvě KL hl.mouky a rozmíchám na horké pánvi. Sejmu z ohně, počkám 2 minutky přidám papriku, rozmíchám, zaleju vodou. Povařím, přidám majoránku, ale česnek málokdy. Když mohu doporučit, nepřidávejte zbytečně koření a víno, chuť jater je sama o sobě moc dobrá. Pokud jsou kuřecí, tak netvrdnou, ani pokud je povaříte, s tou moukou a vodou déle a ani, když je trochu osolíte! Na závěr může jít ořech másla na zjemnění omáčky. Někdy přidám i libeček, nebo kapku Maggi.

iroot

30. 1. 2022 13:37

Veronika.Hrozna: Díky moc za odpověď, ještě dotaz jak dlouho asi játra restujete? Max. 4 minuty aby neztvrdla? Přidal bych i špetku tymiánu a při podlití vodou přidal taky 1,5 dcl kvalitního bílého vína.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2022 12:49

iroot: Běžně je balíček 500 g. Vody do půl výšky nakrájených orestovaných jatýrek. Moje zkušenost, před přidáním papriky, játra ztáhnu z plamene na 2 minuty, pak přidám papriku a rozmíchám. Potom přidám vodu, až pak vrátím na plamen. Některé typy mleté papriky, udělají hořkou příchuť, i když je nechám jen pár vteřin na plameni.

iroot

29. 1. 2022 11:17

JanaDorazinova: Dobrý den, prosím Vás kolik jater a přibližně kolik vody na podflití ? Děkuji.

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 12. 2019 13:54

kokronilla: Za málo, těší mne, že chutnalo :-)

kokronilla kokronilla

29. 12. 2019 11:40

Opravdu výborné, děkuji za recept!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2019 22:59

Milan Cexa: Děkuji za foto :-):-K

Milan Cexa Milan Cexa

25. 8. 2019 19:45

Čerstvé uvařeno jen z domácích produktů :-) :-) :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 4. 2019 18:17

Vlada@50: jéé :-) taková klasika!!! Moc mne těší, že chutnalo ;-)

Vlada@50

17. 4. 2019 17:59

Jani játra jsem udělal přesně podle vašeho receptu=děkuju.Z talíře játra s rýží mizela jak pára nad hrncem,protože byly výborný!:-K:-K:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 3. 2019 10:59

abakluk: ale pepř tam je ;-)

abakluk

16. 3. 2019 09:36

Chybí tam pepř to játrům sluší,jinak díky za výborné recepty.

markéta

30. 12. 2014 20:01

:-8:-p:-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2013 18:36

maris::-D;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: játra na slanině vepřová játra recepty játra na slanině recept vepřová játra dušená játra s rýží vepřová játra s rýží játra na cibulce a slanině vepřová játra na cibulce a slanině dušená játra na slanině jatra ve slanine vepřová játra recept jatra na slanine s ryzi dobry recept veprove jatra recept jatra na slanine veprove jatra s ryzi recept jatra recepty vepřová játra recepty játra na slanině vepřové jatra recept vepřová játra

Suroviny: játra vepřová, cibule, slanina, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjoA