Vepřová játra na slanině

Jana Remkova Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 17 názorů

517

Suroviny

Vepřová játra
jedna střední cibule
15 dkg slaniny
3 stroužky česneku
majoránka
sladká paprika
lžíce hladké mouky na zahuštění
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.

  2. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilinku ještě orestujeme, ale máme hned připravenou vodu a zalijeme.

  3. Papriku restovat jen chvilinku, aby nám nezhořkla.

  4. Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek.

  5. Nakonec zahustíme moukou, osolíme, dokořeníme každý dle své chuti a posypeme majoránkou a ještě chvilinku provaříme mouku. Podáváme s rýží, nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra na slanině

  • markéta markéta(neregistrovaná)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    maris::-D;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: nesmíš na mě tak spěchat:-)):-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    maris: Já koukám, jak puk v brance:-D. Na meilu zmínka, že jsi mi přidala foto a koukám, žádný komentář. Říkám si, no, tak co, nebudu odpovídat a ejhle! Komentář naskočil:-D:-D Díky, Maruško, nádherná fotka, kam se hrabu:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: Jani, dělám úplně stejně, jen bez česneku a místo majoránky jsem tentokrát dala čerstvý tymián. Dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Katerina Valigurova:;-), už dlouho jsem nedělala, díky za připomenutí vlastního receptu!:-D;-)

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    tuhle baštu miluju...ukládám do oblíbených....a smetánku si tam určo přidám :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    PatkovaKaterina::-D:-D:-D díky;-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Dnes jsem uvařila.Přidala jsem ještě šlehačku a bylo to strašně dobré,nacpala jsem se na měsíc dopředu.:-p:-p:yes::yes:Posílám bodíka

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivi, děkuji za krásnou fotku;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jani, včerejší rychlá večeře jako příjemná změna úpravy vepřových jatýrek, moc děkuji za inspiraci, letí bodík a fotka:-):-K:yes:

    Odpovědět

  • meduzaxxx meduzaxxx

    Ahoj, včera jsem vyzkoušel a moooc dobrý.Díky:-)

    Odpovědět

  • INKA INKA(neregistrovaný)

    Zdravím všechny co tyto stránky dělají,jsem velmi ráda protože po těch letech vaření už kolikrát nevím co vařit a sem chodím dosti často.Tohle je fakt dobrý,už jsem i zapoměla na to že jsem to kdysi taky vařila:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, konečně jsem se dostal k počítači, špíznu na názvy do nejnovějších receptů a vidím játra na slanině.:-p Klasická hospodská hotovka, to by mohla být orlovská Janča, rozkliknu a naozaj.;-)
    U dršťkovky jsem se taky trefil.:-O Vaškovi se ozvu za chvíli.;-)
    Jani, co já jsem se toho najedl, když jsem se hospodsky stravoval.:-( Chuťově se jedná o dobré jídlo:-p, ale vadí mi ta dušená "hrubomoučná" játra:-S.
    Recept mě však oslovil a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    No, já jsem s hrůzou po obědě zjistila, že tady vůbec nejsou játra na slanině!:-O A to mne nemohlo napadnout, když jsem scháněla recepty kvůli pekárny?:-D:-)) Tak jsem to tady šoupla, protože, ikdyž si někdy myslím, že to musí znát úplně každý, tak právě tady jsem se přesvědčila, že to vůbec nemusí být pravda;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo