Domácí jahodový džem

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hodina 50 porcí Zavařeniny 1 názor

Suroviny

1 kg jahod
500 g cukr krupice
3-4 g agaru
1 lžička citronu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce. Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.

  2. Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

  3. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
    Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí jahodový džem

Tématické fráze: jahodový džem - pro ztratí barvu příprava na jahodový džem recept

Zapomněl/a jsem heslo