Listový salát s mangem, kuřecím masem a arašídovou zálivkou

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

200 g chlazených kuřecích prsních či stehenních řízků
mix listových salátů
1/2 zralého manga
2 hrsti čerstvých hráškových lusků (nemusí být)
2 lžíce arašídového másla
4 lžíce extra panenského olivového oleje (+ na opečení masa)
1 lžíce kvalitního tekutého medu
1 limetka
1 vrchovatá lžička kari koření
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky a na oleji zprudka opečeme. Jakmile se zatáhne, zmírníme plamen, přidáme vyloupaný zelený hrášek, osolíme, ochutíme kari kořením a opékáme, dokud není maso úplně propečené. Využít a opéct můžeme také maso z předešlého dne...

  2. Mezitím si oloupeme a nakrájíme polovinu manga na kousky, propereme listové saláty a necháme okapat.

  3. Poté si připravíme zálivku smícháním arašídového másla, olivového oleje, šťávy z jedné limetky, medu a špetky soli.

  4. Na talíř servírujeme salát s kousky manga, kuřecím masem, hráškem a těsně před podáváním zakapeme zálivkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listový salát s mangem, kuřecím masem a arašídovou zálivkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo