Bezlepkový caprese quiche

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 35 minut bez pečení 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

Na korpus:
300 g bezlepkové mouky Promix UNI
1 vejce
4 lžíce rostlinného mléka
špetka soli
máslo na vymazání a bezlepková mouka na vysypání formy
fazole na zatěžkání korpusu a pečicí papír
Na náplň:
2 balení (250 g) mozzarelly
250 g oválných rajčátek
cca 20 větších lístků bazalky
2 vejce
50 ml rostlinného mléka
50 ml rostlinné smetany
špetka muškátového oříšku
sůl
čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, dáme do hlubší mísy, přidáme špetku soli, na kousky pokrájené změklé máslo a opatrně vařečkou spojíme. Dále přidáme rozšlehané vejce s rostlinným mlékem a vypracujeme tuhé těsto, ze kterého vytvoříme kouli, a tu dáme na půl hodiny vychladit.

  2. Vychlazené těsto vyválíme (nejspíš se bude lepit, takže pomoučíme nebo si pomůžeme potravinovou fólií) na kruhový plát o velikosti cca 30 cm a přeneseme jej na vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru cca 28 cm. Těsto po okrajích upěchujeme, dno propícháme vidličkou, přikryjeme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme ve vyhřáté toubě při 180°C přibližně 15 minut do zezlátnutí.

  3. Mezitím připravíme náplň z rostlinného mléka i smetany, vajíček, špetky muškátového oříšku, soli, pepře a rozšleháme. Rajčátka přepůlíme, mozzarellu nakrájíme na plátky a lístky bazalky omyjeme.

  4. Na předpečený korpus poklademe plátky mozzarelly, rajčátka, zalijeme smetanovou směsí a dozdobíme bazalkou. Pečeme dalších 45 minut dozlatova a podávat můžeme jak teplé, tak studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkový caprese quiche

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo