Rebarborový sirup

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

1 kg rebarbory
3 kg cukru krupice
60 g kyseliny citronové
2 citrony
4 l vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, nakrájíme na kousky, omyté citrony na kolečka, promícháme s polovinou cukru a necháme přes noc v lednici uležet.

  2. Druhý den přilijeme 1 litr vody, postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Hned odstavíme a přes plátno přecedíme.

  3. Do šťávy přidáme zbytek vody, cukru a kyselinu citronovou a asi minutu necháme přejít varem. Nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme.

  4. Takto upravená vydrží v lednici asi 14 dnů. Pro delší trvanlivost zavařuji na 80°C asi 15 minut.
    Ze zbylé rebarbory vyberu kolečka citronů, dám do sklenic a také zavařím na 80 °C asi 15 minut.
    Používám do koláčů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 211 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový sirup

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rebarborový sirup s mátou rebarbura sirup recept reberborovy sirup rrebarbory sirup recept reborborovy sirup rebarbový sirup

Zapomněl/a jsem heslo