Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový sirup

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení v lednici

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou rebarboru zužitkujete jako zavařeninu do koláčů.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie51 424 kJ /
12 291 kcal
Bílkoviny12,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina38,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 037,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru omyjeme a nakrájíme na kousky. Omyté citrony na kolečka, promícháme s polovinou cukru a necháme přes noc v lednici uležet. Krok 2: Druhý den přilijeme 1 litr vody, postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Hned odstavíme a přes plátno přecedíme. Krok 3: Do šťávy přidáme zbytek vody, cukru a kyselinu citronovou a asi minutu necháme přejít varem. Nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Krok 4: Takto upravená vydrží v lednici asi 14 dnů. Pro delší trvanlivost zavařuji na 80°C asi 15 minut.

TIP: Rebarbora - rady a tipy

Zveřejněno 21. 5. 2018

Poznámka autorky kucerova45

Ze zbylé rebarbory vyberu kolečka citronů, dám do sklenic a také zavařím na 80 °C asi 15 minut. Používám do koláčů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orzk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orzk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Sirup z rebarbory jsem ještě nikdy nedělala, budu muset vyzkoušet. Pro začátek v menším množství. :-):-K

V bode 4 sa píše, že autorka to dáva do koláčov...

Co děláte s tou rozvařenou, zavařenou rebarborou ........... Díky:yes:

Tématické fráze:
rebarborový sirup s mátou, reberborovy sirup, rebarborovy sirup za studena, reveňový sirup, recepty z rebarbory, syrup z rebarbory, rebarborový syrup, štava z rebarbory, rebarborovi.sirup, sirup z reberbory, sirup zrebarbory, recepty na rebarboru, sirup z lebarbory, rebarbový sirup, rebarborvý sirup recept, rebarboraový sirup za studena, rebarboravý sirup, rebarborová štáva, sirup z rebarboiry, rebarnora sirup recept

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, kyselina citronová, citron, voda

Přidat fotografie receptu