Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 384 kJ / 570 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,48 g |
Tuky | 10,78 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 84,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.
Krok 2: V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.
Krok 3: Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme druhou půlkou a zabalíme do alobalu.
Krok 4: Zabalené hrušky dáme na pekáček a v předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 30-40 min, podle tvrdosti hrušky.
Krok 5: Před servírováním zkusíme, jestli je měkká. Podáváme horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3Zg
Moje poznámka
Pečené hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3Zg
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 52 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
hrušky pecene,
hrusky pecene s nivou,
pečené hrušky,
peceni s hruskami
Suroviny:
hruška,
víno červené,
cukr,
skořice,
máslo,
zmrzlina
Komentáře (1)