Zelený chřest s parmezánovým krémem

maris Kuchařka: maris

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

500 g zeleného chřestu
200 ml smetany ke šlehání
100 g strouhaného parmezánu ( lze nahradit Grana Padano nebo Gran Moravia )
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
balsamico s pomerančovou příchutí
jahody - množství podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a odlomíme konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut.

  2. Příprava krému : smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a vyšleháme do hustého krému.
    Příprava křupinek: Pánvičku s nepřilnavým dnem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a sýr odloupneme.

  3. Rozdělíme chřest na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balsamicem a přidáme křupinku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelený chřest s parmezánovým krémem

  • maris maris(autorka receptu)

    bofinka, magdalenka - děkuju:-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Krasny recept :yes: Ta "parizska slehacka z parmezanu" nema chybu <3

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    To je nádherný recept!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Eja57: děkuju:-K, ale do MasterChefa bych opravdu nemohla:-D. S tím pařáčkem máš pravdu, taky už jsem ho tak dělala, je to výborný, dnes jsem ho vařila ve vodě, tak jsem to tak i napsala:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    S tímhle můžeš do MasterChefa:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K Nádhera.
    ( Jen bych možná chřest dala na pařáček místo do vody....mám vyzkoušeno obojí...)

    Odpovědět

Tématické fráze: zelený chřest na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo