Omeleta na italský způsob

Bezmasá jídla Doba přípravy: 10 minut 10 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 10 minut 10 názorů

Suroviny 1 porce

3 vejce (rozšlehaná)
50 g Mozzarelly (nakrájené na menší kostičky)
3 sušená rajčata
špetka soli
lžíce pažitky
špetka prášku do pečiva nebo sody bicarbony (nemusí být)
řeřicha na posypání
1 čajová lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, nalijeme osolená vajíčka smíchaná s práškem do pečiva nebo sodou, pažitkou, na vejce nasypeme mozzarellu a sušená rajčátka.

  2. Smažíme na mírném ohni asi 5 minut, pak otočíme a po dvaceti vteřinách servírujeme ozdobené řeřichou.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat se zeleninou, zeleninovým salátem, s pečivem, brambory, nebo i samotné. Mozzarellu jsem měla light, olej jsem vynechala, takže jsem snídala skoro dietně :-)

Komentáře k receptu Omeleta na italský způsob

Tématické fráze: zbusoby na omeleta recept italské amolety omeleta se sodou recept italská omeleta s rajčaty omeleta