Suroviny
Porce: 680ml hotové ovocné hmoty
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 923 kJ / 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,63 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formičky, nebo misky ve kterých budeme “hruškové mlsání“ chladit vyložíme potravinářskou folií, nebo sáčkem, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.
Krok 2: Do hrnce dáme 400ml vody a uvedeme k varu.
Krok 3: Hrušky opláchneme, oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme jadřince a hrušky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Krok 4: Nastrouhané hrušky dáme na 5minut do vařící vody a poté odstavíme ze sporáku.
Krok 5: Přidáme citronovou šťávu, želatinu a přibližně 3minuty mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Krok 6: Ihned plníme do připravených formiček. Vidličkou náplň malinko urovnáme a dáme na 4hodiny vychladit do lednice. Nevadí, pokud necháme uležet do druhého dne.
Krok 7: Po vychlazení vyklopíme na talíř a dozdobíme.
Zveřejněno 27. 2. 2014 20:33
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Am
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 30 minutami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny radí: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Otestovali jsme indické restaurace v Praze: Za tři stovky jsme našli úžasné pokrmy i trochu nevýrazné chutě
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 10 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 14 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 51 minutami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 2 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 3 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 13 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 16 hodinami
Komentáře (14)