Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové koláčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 406 kJ /
1 531 kcal
Bílkoviny34,03 g
Tuky21,79 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy284,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici. Krok 2: Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké koláčky, obalíme strouhankou a na horkém másle pomalu pečme na pánvi. Můžeme péct i v troubě , nejlépe v tartaletkách, aby byla nízká vrstva hmoty a koláčky se snadno propekly. Krok 3: Podáváme s kompotem či vinným šodó (z 3/8 l červeného vína, citronové kůry, skořice, 2 hřebíčků, 50 g cukru, 25 g Solamylu, 1/8 l vody).

Zveřejněno 6. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWkJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWkJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Simona Skolakova: Rozum to nebere, že by si někdo mohl splést kaštan jedlý s kaštanem koňským, ale na druhou stranu, ono je možné všechno. Až budu mít chvilku, tak to tam dopíšu a ještě tam připíšu něco o tom pečení. Dík za komentář a zdravím!

My sme chodievali na jedlé gaštany do Čiernej nad Tisou, tam je krásna gaštanová alej. ;-)

Simona Skolakova: u Mamlajdina receptu " Kaštanová kaše" byla diskuze o kaštanech - a Hospodyne tam píše, že i v Čechách existuje "plantáž" jedlých kaštanů....a píše se tam i o úpravě jedlých kaštanů

MamlajdaD: děkuji za doplnění; spíše bych ale řekla, že se smaží. ;-)

No já bych upřesnila,promiň mi to,ale v surovinách bych napsala jedlé kaštany,jsou i tací a že se najdou,že by si mysleli,že běžné kaštany,co najdeme na podzim v parcích,já vím zní to promitimně,ale věříš,že i tací lidé se najdou;-)a pak napíší,ale v receptu bylo psáno kaštany;-)neb u nás běžně jedlé kaštany nerostou;-)

Nadja: Tyhle koláčky se pečou (pomalu) v pánvi a másla se dává trochu více (a jak je známo, lze "nastavit " olejem, ale moc plavat v tuku by neměly. Daly by se i péct v troubě, ve vymazaných tartaletkách, dá se přidat i drobněji nalámaná či hrubě nastrouhaná čokoláda, zkrátka je to dosti variabilní recept, díky celkem obyčejným ingrediencím. Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K

:-? Když pečeme, tak v troubě ? Plech či pekáč máslem jen vymazat, nebo má být vyšší vrstvička másla?

Suroviny:
kaštan jedlý, houska, mléko, cukr, vejce, kůra citronová, skořice, máslo, kompot

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu