Koláč se strouhanými jablky a čokoládovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenJablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 1,33 g |
– nasycené | 0,17 g |
– nenasycené | 0,83 g |
–– mononenasycené | 0,33 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,67 g |
– cukry | 8,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Pečené kaštany známe nejčastěji z vánočních trhů. Voňavé kaštany si ale můžeme připravit i v klidu domova. Stačí je na chvíli namočit do horké vody, naříznout a poté…
Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva. Pečeme na velkém…
Kakaové věnečky rozmixujeme na jemný prášek a v misce smícháme s kokosem. Do kastrůlku s vodou nasypeme cukr a na středním plameni přivedeme k varu, vaříme cca 5 min.,…
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Celer oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, jednu dáme bokem. Mrkve a petržel oškrábeme a rozpůlíme, pórek omyjeme. Jednu cibuli omyjeme a neloupanou rozčtvrtíme. Ve…
Ze surovin na těsto a jedné nastrouhané margotky uděláme těsto. Pekla jsem v kulaté dortové formě s pečícím papírem na cca 180 stupňů asi 30 min. Těsto má celkem…
Gaštany na oblej strane narežeme do kríža a varíme asi15 minút. Zlejeme horúcu vodu a necháme prechladnúť. Potom gaštany ošúpeme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a…
Z plechovky kokosového mléka odebereme tužší horní část, kterou v misce smícháme s kokosem, kokosovým olejem, ovesnými vločkami a moučkovým cukrem na těsto, které půjde…
Postup na korpusy: Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do bělavé pěny.Pomalu přidáváme horkou vodu,potom olej,mouku smísenou s práškem a příchutí. Bílky,špetku soli a…
Gaštany, tvaroh a jaderníkov zbavené jablká rozmixujeme s cukrom a mliekom. Mlieko pridávame len postupne, po malých množstvách, aby sa krém dal rozmixovať dohladka, ale…
Kaštany si na nejzaoblenější části nařízneme do kříže. Klidně můžeme říznout i do jádra - nevadí to. Kaštany vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak vyndáme…
Kaštany nařízněte rovným řezem před vypouklou část. Vařte v čisté vodě 10 minut. Poté vodu slijte a kaštany nechte v hrnci pod pokličkou ještě dalších 5 minut v páře.…
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový…
Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Odborník radí, jak na domácí ořechové máslo: Ořechy je potřeba předem správně opražit, aby pustily tuk
Královské chutě: Monacká kněžna Charlene drží dietu, při které si může dopřát dezerty i „fish and chips“, a přesto zůstane štíhlá
Zuppa di Farro: Italská zeleninová polévka zasytí díky jedné neobvyklé ingredienci. Víte, jaké?