Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 091 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,39 g |
Tuky | 14,27 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 71,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočit vločky (500 ml) přes noc.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 15-30 minut.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 15-30 minut.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Moje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 2 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 45 minutami
Sendvič caprese
Runser před 58 minutami
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 1 hodinou
Segedínský guláš
Marus28 před 1 hodinou
Meruňkové řezy s tvarohem
Ryskova7 před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
mafinka888 před 2 hodinami
Vepřové kostky se smetanou
mafinka888 před 2 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Jan Nemec před 2 hodinami
Jednoduché zapékané těstoviny
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše bez mleka,
ovesbá kaše bez bez mléka,
jak uvarit ovesnou kasi bez mléka,
ovesná kaše bez mléka recept,
ovesná kaše recept bez mleka,
obilné kaše bez mléka recepty,
kase mleka bez mouky a cukru
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
vločky ovesné,
voda,
mák mletý,
semínka slunečnicová,
skořice mletá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.