Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vočepec

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

oring

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 681 kJ /
2 075 kcal
Bílkoviny53,50 g
Tuky3,10 g
Vláknina70,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy427,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme štědře vepřovým sádlem (použijeme asi dvě plné lžíce). Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo čtvrtkolečka. Krok 3: Nyní klademe na vymaštěný plech jako první vrstvu brambory, které posypeme cibulí. Lehce opepříme a osolíme. Na první vrstvu přijde stejným způsobem druhá vrstva a další do spotřebování všech brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory. Již nesolíme, jen opepříme a opět štědře omastíme sádlem. Krok 4: Pečeme uprostřed při teplotě 200°C do zlatova asi 40-45 minut.

Zveřejněno 26. 3. 2020

Poznámka autora oring

Milovníkům brambor určitě zachutná. Jednoduché, i když nepříliš rychlé jídlo. Příprava brambor zabere svůj čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vočepec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OoN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vočepec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OoN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jeste mít brambory!! :-) Az koupim, tenhle pekáček také vyrobím!! Sadlo mam a brambory ne? :-)

Určitě si v neděli pochutnáme ,k tomu roládu s uzeným masem a žampiony :yes:

Brambory kdykoliv..a to by mi chutnalo..:yes::yes:

Eja57: první odpověď jsem asi zvoral. Jde o jídlo které dělala moje tchyně, která pocházela od městečka Radnice v okrese Rokycany.

Podle názvu nějaké krajové jídlo...odkud?
Já jako bramborový maniak:yes:

Suroviny:
brambory, cibule, sádlo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu