

Sejráky
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- sůl
- 50 g kvasnic
- 1/2 Hery
- 30 g sýru Eidam
- kmín
- mléko
- vejce
Postup přípravy receptu
Zaděláme kynuté těsto, do kterého vmícháme 2/3 nastrouhaného sýra a necháme vykynout.
Potom tvoříme malé bochánky, které dáme na plech a ještě je necháme krátce vykynout.
Posypeme je zbylým strouhaným sýrem, kmínem, solí a upečeme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Výborné jsou k boršči.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sejráky
-
Nie je v recepte preklep - nemá tam byť 300 g syra?
-
Místo Hery jsem do těsta dala olej (Heru v kynutém těstě moc ráda nemám), bochánky jsem netvarovala, zjednodušila jsem si to tím, že jsem si vyválela plát a vykrajovala kolečka
. Právě se dopéká druhý plech, krásně voní a nedočkavě ochutnáváme horké z prvního plechu