Sejráky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
sůl
50 g kvasnic
1/2 Hery
30 g sýru Eidam
kmín
mléko
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kynuté těsto, do kterého vmícháme 2/3 nastrouhaného sýra a necháme vykynout.

  2. Potom tvoříme malé bochánky, které dáme na plech a ještě je necháme krátce vykynout.

  3. Posypeme je zbylým strouhaným sýrem, kmínem, solí a upečeme dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Výborné jsou k boršči.

Komentáře k receptu Sejráky

  • magdalenka magdalenka

    Nie je v recepte preklep - nemá tam byť 300 g syra?

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Místo Hery jsem do těsta dala olej (Heru v kynutém těstě moc ráda nemám), bochánky jsem netvarovala, zjednodušila jsem si to tím, že jsem si vyválela plát a vykrajovala kolečka :-8:-D. Právě se dopéká druhý plech, krásně voní a nedočkavě ochutnáváme horké z prvního plechu :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na zeleninový šejk kureci sejraky kynuté bochánky se sýrem sejranky syrove panini recept koláče sejráky těsto langoše