Drůbeží náplň do tortilly

Drůbeží maso Doba přípravy: 60minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60minut 0 názorů

Suroviny

600 g kuřecího (krůtího) masa
6 tortill (balení 25 cm nebo 8-20 cm)
750 g mražené zeleniny
3 lžíce sádla nebo olej
2 lžičky sójové omáčky
koření Zlaté kuře, kari nebo koření podle chuti
majonéza
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso nakrájíme na malé kousky 1-1,5 cm a na tuku restujeme do měkka.

  2. Přidáme mraženou zeleninu a popoženeme plotýnku naplno do rozmrznutí. Potom restujeme spolu cca 10 min. Odstavíme a vmícháme koření. Před plněním vmícháme asi 3 lžíce majonézy k spojení masa se zeleninou, ochutnáme a případně dosolíme. Obvykle není třeba.

  3. Tortilly přichystáme podle návodu, naplníme směsí, zabalíme a spíchneme párátky. Buď ihned podáváme nebo necháme odležet pro změknutí tortilly a přihřejeme v mikrovlnce. Tortilla více zvláční.

Poznámka od kuchařky

Osvědčila se mi mražená zelenina "čínská", "mexická" a zkusím ještě "asijskou pánev" a "ratatouille".

Komentáře k receptu Drůbeží náplň do tortilly

K receptu nejsou žádné komentáře.