Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 860 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,57 g |
Tuky | 77,57 g |
Vláknina | 4,23 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 266,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám. Promísíme a dáme do koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (čerstvé i zmražené) a můžeme posypat drobenkou.
Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170º C asi 30-35 minut.
Krok 3: Je to výborný a křehoučký, jen mně ty zmrzlé borůvky zabarvily drobenku, tak jsem cukrovala. Koláč není přeslazený, takže kdo má rád hodně sladké koláče, musí dát lžíce cukru hodně plné, nebo přidat jednu lžíci cukru.
Zveřejněno 27. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Moje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 22 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 30 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 9 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek 15. 6. 2025 15:57
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
vejce,
ovoce,
mouka hrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (21)
Pro mě to jsou úplně nové a zajímavé informace a rozhodně je využiji , hlavně teda ta ořechová náplň
bez vaření mě nadchla, vždycky mám zaprskaný celý sporák
Jinak ta Vaše nevařená se mi líbí, já vždycky vařila a než to vystydne
Teď jsem si uvědomila, že jsem viděla v Albertu ořechovou náplň v krabičce (suchou) ,ale to asi bude to samé.Jestli najdu nějakého dobrodince ,tak makrovou vyzkouším - z nouze.
glukózo-fruktózový sirup, VLAŠSKÉ OŘECHY (20%), voda, cukr, PŠENIČNÁ krupička, PŠENIČNÉ klíčky, aroma, konzervant E202, zahušťovadlo E418
Složení u druhého: glukózový sirup, cukr, VLAŠSKÉ OŘECHY (13%), ARAŠÍDY, voda, PŠENIČNÉ klíčky, PŠENIČNÁ krupička, konzervant E202
Takže někdy není ani o co stát.
Bohužel,Makro je pro nás nedostupné ,jsme už " rentiéři "
Zaujala mě ta maková náplň v plechovce , kde ji mládí koupili ?