Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 115 kJ / 6 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,23 g |
Tuky | 323,59 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 734,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem.
Krok 2: Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.
Krok 3: Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.
Krok 4: Nazdobíme ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.
Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.
Zveřejněno 4. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Pr
Moje poznámka
Bleskový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Pr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 19 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 9 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 9 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 11 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 11 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 12 hodinami
Tématické fráze:
bleskový koláč,
bleskovy svestkovy kolac,
hrníčková kuchařka recept bleskový ovocný koláč,
hrníčkový švestkový koláč,
koláč z kompotovaného ovoce,
kompotovy kolac,
jablkový koláč,
třený švestkový koláč,
kompotový moučník,
bleskovy kolac hrnickova kucharka,
bleskový švestkový koláč s drobenkou,
hrníčková kuchařka bleskový koláč,
bleskovy kolac s drobenkou,
bleskový ovocný koláč s drobenkou,
švestkový koláč s drobenkou,
zajímavý koláč,
hrníčková kuchařka - bleskový koláč,
koláč s kompotovaným ovocem,
bleskové koláče,
bleskové moučníky
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
máslo,
cukr krystal,
mouka hrubá,
skořice,
ovoce
Komentáře (5)
Pro "der.bruna", kompotované ovoce je nejlépe před použitím nechat okapat na cedníku. Já jsem ve včerejším receptu použil právě kombinaci kompotovaných broskví a hrušek (vzácná shoda s dotazem) a bez problémů.
Jani, recept zaslouží bodíka!