Bábovka s vaječným koňakem a badyánem

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 7 porcí

200 g změklého másla
250 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 vejce
3 lžíce mléka
200 g mletých (nebo nasekaných) vlašských ořechů
lžička mletého badyánu
300 ml vaječného koňaku
1 tabulka čokolády (hořké nebo na vaření)
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme celá vejce a znovu utřeme těsto.
    Vedle smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, směs přidáme do těsta. Promícháme.

  2. Nakonec přidáme najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouhanou čokoládu. Vše spojíme do hladkého těsta.

  3. Vymažeme pečlivě bábovkovou formu máslem, aby nezůstalo žádné místo bez tuku, pak vysypeme jemnou strouhankou a nakonec do formy nalijeme těsto

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Autor fotek č.1,2 Český rozhlas, foto č.3,4 Jaroslav Němec

Odkazy k bábovce z médií:

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brnane/60...

https://vysocina.rozhlas.cz/babovka-s-vajecnym-kon...

Komentáře k receptu Bábovka s vaječným koňakem a badyánem

K receptu nejsou žádné komentáře.