Nadýchaná banánová buchta

Merylas Kuchařka: Merylas

12 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
4 banány - 500 g dužiny
250 g mléka
200 g oleje
500 g polohrubé mouky
1,5 ks prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice nebo dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce do husté bílé pěny. Při nejmenších otáčkách šlehače vmícháme rozmačkané banány. Pak střídavě a po částech olej, mléko a mouku se skořicí, ale do posledního dílu mouky, kterou přidáme nakonec, vmícháme prášek do pečiva.

  2. Hluboký plech s okraji vyložíme papírem na pečení, vylijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Na horkovzduch cca 35 - 40 minut při teplotě 155°C - 160°C.

  3. Na povrchu stačí buchtu jen pocukrovat nebo použijeme např. čokoládovou polevu.

Poznámka

Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm.

Buchta je nadýchaná a vláčná.

Banány použijeme mírně přezrálé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaná banánová buchta

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Ivace64: Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Merylas..přidala jsem dvě fotky, dělala jsem buchtu z rýžové mouky s banány, je to výborný moučník, moc nám chutnal:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    moc pěkný recept.. :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Škoda,že tu receptík nebyl minulý týden,měla jsem přezrálé banány a marně hledala recept,jako je tento.Ale nevadí,teď už vím tak si příště poradím.díky;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: banánová buchta bnanánová buchta s ovocem nadýchaná čokoládová buchta nadýchaná buchta rychlá banánová buchta

Zapomněl/a jsem heslo