Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 815 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,53 g |
Tuky | 56,87 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 13,10 g |
Sacharidy | 54,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme, zelí překrájíme, není nutné.
Krok 2: Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem, zelí vařím současně, ale odděleně v jiném hrnci s bobkovým listem a pepřem. Zelí se vaří cca 30 minut, dle tuhosti, občas stačí ochutnat tvrdost. Brambory a zelí nerozvařovat, ještě se budou dovařovat po přidání do společného hrnce.
Krok 3: Mezitím osmažím na kostičky nakrájenou klobásu a bok, přidám cibulku. Na závěr připravím světlou jíšku s mletou paprikou a restovanou uzeninu, přidám do hrnce se zelím, dále uvařené brambory, které necedím. Poté zakysanou smetanu, chvilku zlehka provařím a je hotovo. Pokud chcete zvýraznit chuť, může se přidat i zbytek láku ze zelí.
Zveřejněno 24. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka po Kadaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMz2
Moje poznámka
Zelňačka po Kadaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMz2
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 4 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 4 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 4 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 8 minutami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 2 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 2 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 3 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 3 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 5 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 5 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 5 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
voda,
smetana zakysaná,
cibule,
klobása pikantní,
bok uzený,
zelí kysané,
kmín celý,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
sůl,
lák ze zelí
Komentáře (1)