

Zelňačka s kedlubnou
Doba přípravy: 25 min 2-3 porce Polévky 5 názorů
Suroviny
- 200 g kysaného zelí
- 1 maďarská klobása
- 1 bobkový list
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 ks kedlubny
- 1 dl smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce se solí a bobkovým listem, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.
Kedluben oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody doměkka.
Zhruba po 15 minutách vaření zelí vlijeme smetanu a přidáme uvařené kedlubny.
Poznámka
Pro všechny, kteří z jakéhokoliv důvodu nepoužívají mouku. Smetana polévku dobře zahustí. V konečném výsledku nepoznáme, že kedluben není brambor.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Zelňačka s kedlubnou
-
Zelňačku miluju a kedlubny mám také moc ráda, takže pro mne je to zajímavá kombinace. Určitě by mi to chutnalo.
-
popoluska340: to jsem moc ráda
-
Dievcata Zelnacku s karelabom ,som uz varila a bola vyborna
-
tejaja:
a víš, že jsem o tom byla taky přesvědčená?
. No, každopádně, polévku to nekazí, lepší, než třeba cuketa
-
Janka, ručím za to, že ja by som varený kaleráb od zemiaku rozoznala bezpečne už na lyžici.
Ale to je môj problém.
Zahrala by som sa na Popolušku a bolo by to.