Zelňačka s kedlubnou

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 25 min 2-3 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

200 g kysaného zelí
1 maďarská klobása
1 bobkový list
1 lžíce sladké papriky
1 ks kedlubny
1 dl smetany ke šlehání
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce se solí a bobkovým listem, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.

  2. Kedluben oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody doměkka.

  3. Zhruba po 15 minutách vaření zelí vlijeme smetanu a přidáme uvařené kedlubny.

Poznámka

Pro všechny, kteří z jakéhokoliv důvodu nepoužívají mouku. Smetana polévku dobře zahustí. V konečném výsledku nepoznáme, že kedluben není brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňačka s kedlubnou

Zapomněl/a jsem heslo