Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 090 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,72 g |
Tuky | 48,30 g |
Vláknina | 7,39 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 9,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer a mrkve okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme k nastrouhané zelenině.
Krok 2: Vše zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen. Kdo nemá, může použít ze skleničky, ale v tom případě minimálně 2 vrchovaté lžičky.
Krok 3: Přidáme tatarskou omáčku, vše důkladně promícháme a dáme minimálně na 2 hodiny odpočinout do chladničky, aby se chutě spojily. Podáváme namazané na bílém pečivu. Výborně se také hodí jako příloha ke grilovanému hovězímu masu.
Zveřejněno 5. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý celerový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLNE
Moje poznámka
Rychlý celerový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLNE
Nejnovější recepty
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 11 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
BTKILI před 9 minutami
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 1 hodinou
Bublanina
scorpioon01 před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
olonik před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 2 hodinami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
IvanaK před 3 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 5 hodinami
Suroviny:
bulva celerová,
mrkev,
cibulka jarní,
šťáva citronová,
křen,
tatarská omáčka,
sůl,
pepř
Komentáře (3)
Osobně mám také problémy s trávením česneku, přesto si bez něj nedokážu představit kuchyni. Když to jde, řeším tento problém rozkrojením stroužků a vyjmutím středu (takzvaného srdce) česneku. Granulovaný česnek rozhodně nedoporučuji. Je mi po něm ještě více těžko než po klasickém
Prý při použití granulovaného česneku k problémům nedochází...