Bramboráky trochu jinak

Jerry78 Kuchař: Jerry78

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

6 středně velkých brambor
300 ml vařící vody
2 celá vejce
hrst sušené majoránky
1,5 čajové lžičky soli
4 stroužky česneku
pepř podle chuti
350 g polohrubé mouky
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme - pokud budeme bramboráky podávat jako přílohu například k masu, tak na jemném struhadle, pokud jako rychlou a chutnou večeři, tak na hrubém struhadle.

  2. Nastrouhané brambory zalijeme horkou vodou z rychlovarné konvice, zamícháme a chvíli počkáme, než směs trochu zchladne.

  3. Přidáme koření (majoránku, pepř a sůl a promícháme). Další je na řadě česnek. Dle preferencí prolisovaný, nebo utřený se solí. Přidáme 2 celá vejce a opět promícháme. Nakonec přidáme polohrubou mouku. Udaná gramáž je pouze orientační. Je třeba dosáhnout správné konzistence těsta - viz přiložené video. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme mouku, v opačném případě vodu.

  4. Smažíme po obou stranách dozlatova ve větší vrstvě oleje, nebo tuku. Hotové bramboráky odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Poznámka

Tento recept je naše rodinné stříbro. Žádné jiné bramboráky mi nechutnají tolik, jako tyto.

Zde je odkaz na video, na kterém je ukázaná správná konzistence těsta: https://www.rajce.net/a16892216

Pokud se rozhodnete podávat bramboráky např. jako rychlou večeři, můžete do těsta před smažením přidat např. oblíbenou uzeninu nakrájenou na jemné kostičky, nebo předem připravené houby (případně naložené). Skvělé jsou také s kysaným zelím.

V naší rodině se jedí jak teplé, tak (pokud zbydou) i druhý den studené.

Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráky trochu jinak

K receptu nejsou žádné komentáře.