Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké "Olga"

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 minút (+ doba odpočinku cesta)

60 minút (+ doba odpočinku cesta)

19. 12. 2020 10:36

Suroviny pro 45

45

Nutriční hodnoty

Energie16 076 kJ / 3 842 kcal
Bílkoviny53,56 g
Tuky220,06 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy406,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptov na linecké koláčiky je iste veľké množstvo, ale mne sa s týmto cestom

výborne pracovalo, je pekne vláčne. Názov Olga preto, že recept mám od sesternice Oľgy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MajaS

20. 12. 2020 09:45

Eja57: OK, pro příště provedu v češtině :-*

Eja57 Eja57

19. 12. 2020 16:02

casino: :yes: no a my zaostalci vezmeme pečící papír velikosti plechu, prskneme naň hroudu lehce povoleného lineckého, přiložíme druhý papír, vezmeme masivní dřevěný váleček ještě po babičce, válíme od středu do stran až rozválíme na požadovanou tloušťku všude stejnou, sejmeme vrchní papír, vezmeme vykrajovátko, vykrájíme, od stran sloupneme přebytky a papír s tvary šup na plech a šup do trouby...:omg:

casino casino

19. 12. 2020 14:49

Praktické udělátko na vždy stejnou tloušťku rozvalovaného těsta po celé ploše plátu
Vím, že mistři to mají f oku;-)
Ale někteří na to jdou od lesa:-8
Pořídili si cosi podobného tomutok: https://www.kuchynskepotreby.cz/valecek-uh-silikon...
Mám ale lepší:-!
Je to silonový (či snad silikonový) válec dl. 500mm o ø 45mm a k němu přináleží 4 páry různě silných (tlustých) různobarevných (tedy 4 barvy) navlékacích prstenců
Lze tedy načisto vyválet vždy stejnou požadovanou tloušťku těsta, tedy 4 tloušťky
No, práce je sice rychlejší, zato těsto je fšude stejně tlusté, že :-D

Dajda Dajda

19. 12. 2020 13:46

casino: I sestřenice Olga peče klasiku 1 : 2 : 3. :-O

Eja57 Eja57

19. 12. 2020 12:06

casino: ctěné Casino, už u několika recepisů na linecké jsem připodotkla, že vše musí být studené a těsto se rozhodně dlouho nezpracovává teplýma rukama...ale my dva to asi máme jinak, receptů ze změklého másla a důkladně propracujeme tu je....

casino casino

19. 12. 2020 11:48

No a tak furt dokola, ale s tím se nedá nic dělat, že ;-(
Líbí se mi ale, že množství dalších surovin jsou odvozena od kostky másla :yes:
Možná ale by stálo za to, pro cukrařinou zatím nepolíbené kuchtíky ;-) zmínit, že při přípravě LINECKÉHO (křehkého) těsta pracujeme svižně s VYCHLAZENÝMI surovinami :-K

Eja57 Eja57

19. 12. 2020 11:02

Poprosím autorku písať suroviny v češtině, je to tuná zvykom, postup može byť vo slovenčině. Ďakujem pekně:-*, opraveno.
Hezké foto:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, vanilka, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová

TopRecepty.cz

Linecké "Olga"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJEE