

Kung - Pao
Suroviny
- Vepřová kýta
- cibule
- zelená paprika
- solamyl
- 1 vejce
- sojová omáčka
- worchesterová omáčka
- maggi
- sůl
- sušená cibule
- zázvor
- chilli paprička
- nakládaná kápie
- arašídy
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Vepřové maso nakrájíme na kousíčky, obalíme v solamylu a zamícháme s vejcem, osolíme a necháme proležet (stačí 2 hodinky).
Cibuli nakrájíme na céčka a osmahneme na oleji, přidáme naložené maso a restujeme.
Poté pořádně zakápneme sojovou a worchesterovou omáčkou ( 2/3 sojovky, 1/3 worchestru) a trošinkou maggi a necháme restovat. Solíme a dochucujememe omáčkami tak, jak máme rádi.
Přidáme kápii a nakrájenou zelenou papriku, chilli papričiku a zázvor. Podlejeme trošinkou vody (podle toho, jak moc hustou směs chceme mít).
Nakonec přidáme arašídové nesolené oříšky a posypeme sušenou cibulí
Poznámka od kuchařky
Tato úprava kung paa je výborná, určitě vyzkoušejte. Je taková domácí a výborná. Přílohou je samozřejmě rýže :-)
Všem vám přeji dobrou chuť!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kung - Pao
-
no to je výborný, já ho mám zrovna naložené, že sem pak šupnu fotečku
neva, půjdu o dům dál, je tu ještě jedno smutné nezobrázkové kung pao, téměř totožné
tomuhle dám tedy alespoň bodíka -
Jani, děkuji za hezkou fotku a jsem ráda, že chutnalo
-
Musela jsem si udělat trochu śťávy, jinak by se to s rýží u nás nesnědlo. Jinak super
. Přidávám fotky
-
vyzkoušíme...
-
Vyzkoušíme