Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 687 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 42,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 5,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rybí salát s Moravankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KyZ
Moje poznámka
Domácí rybí salát s Moravankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KyZ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 55 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
zavináč,
moravanka,
majonéza,
cukr,
pepř mletý,
koření polévkové
Komentáře (4)
Myslím, že majonézy to chce více. Dal jsem nejprve 100 ml tatarky Helmans (jednoporcový pytlíček). Asi za 2 hodiny jsem to promíchal a tatarka se do salátu úplně "vcůcla", takže mi to připadalo moc suché. Tak jsem přidal dalších 100 ml majonézy Helmans - a druhý den úplná bašta! Ano, ten Klasik tam sedí, ale jenom trošku, myslím, že by postačilo i trochu worcesteru.
Cenová rozvaha (včerejší nákup v Tescu): 448 g zavináčů (2 ks) - 89,10 Kč, 200 ml tatarka + majonéza Helmans - 40 Kč, Moravanka 330 g - 44 Kč, ostatní suroviny ze spíže. Celkem cca 980 g = 173 Kč.
Včerejší cena: vanička 150 g rybí salát Varmuža - 25 Kč - v akci.
Po přepočtu domácí salát vychází o 10 Kč dražší než hotový. Cenový rozdíl zanedbatelný, chuťový značný ve prospěch domácího salátu.
Vřele doporučuji.
Ten salátek jsem si dělal zkusmo jen tak pro sebe - pozval jsem pár zdejších opilců - ti by smlsli i tu porculánovou misku. Nemělo to chybu. V pátek jsem jel domů, manželka ještě musí do tahu a také má ráda rybku - tak jsem udělal nový salát, poučen z předcházejících nezdarů, opatřil novou kytaru -
Ale proč píšu:
Mám jisté Know-Howgh (zkomolenina), na kterém příliš nelpím, ano, jedná se o žrádlo a to se musí sdělit hned!
Jistě každý zná chvíli, kdy se zkonzumují nakládané okurky ze sklenice a zbyde tam mnoho láku, který je odsouzen ke spláchnutí. Občas si s ním mnozí léči ranní kocovinu, ale většina je k zahození.
A já jsem vymyslel, co s tím lákem dál. Pochopitelně je třeba, aby předchozí okurky byly vyndavány pokud možno hygienicky, tj. bez styku s mastnou hubou - aby se nezkazil nálev a byl, pokud možno, v chladu, zdravý.
Jistě asi znáte, kolik stojí nakládané kapie. A tady jsme u toho: Recept:
- 1 kg červených kapií alá Kaufland 99 Kč/kg - docela předražené, ale počítám, že
další suroviny netřeba.
Kapie odjádříme, nakrájíme na plátky, kolečka, nudličky, malé, velké - jak je libo - a naházíme do sklenice s lákem od okurek, zavřeme a necháme týden až 14 dnů macerovat.
Kam se hrabou ty kupované!!! Chuťově špička, navinulé, křupavé, poloviční cena. Z kila 3 skleničky.
Zkuste to - a máte další recept na vynikající pochoutku.
Pedro123
Přeji krásné zakončení dne a pohodový večer.