Celerová pomazánka z vařeného celeru

Suroviny

1 středně velký celer, uvařený ve vývaru
1 menší svazek jarní cibulky
3 stroužky česnek
1 lžička mleté maďarské papriky
1,5-2 lžíce hořčice plnotučné
2 lžíce kvalitního kečupu
cca 3 lžíce majonézy
chilli omáčka nebo špetka chilli - není nutné
cca 1 lžíce sójové nebo worcesterové omáčky, dle chuti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále spotřebovávat. Celer uvařený doměkka - na skus, necháme okapat, vychladnout a poté rozmačkáme nebo hrubě nastrouháme do misky.

  2. K nastrouhanému celeru přidáme nastrouhaný česnek, hořčici, kečup, papriku, majonézu, worcesterovou nebo sójovou omáčku, chilli nebo chilli omáčku, pokud chceme pomazánku ostřejší, pepř a drobně nakrájenou cibulku i s částí zelené natě. Vše dobře promícháme, dochutíme solí dle potřeby a dáme do chladna proležet.

  3. Podáváme s opečenými tousty, topinkami nebo bagetkami a doplnit můžeme volským okem a posypat zbylou zelenou natí z cibulky.

Komentáře k receptu Celerová pomazánka z vařeného celeru

K receptu nejsou žádné komentáře.