Pikantní těstoviny s nduja a cuketou

maris Kuchařka: maris

Těstoviny 0 názorů

Suroviny

250 g těstovin
2 lžíce pikantního salámu nduja
1 šalotka
1 mladá cuketa
hrst cherry rajčat
olivový olej
sůl
2 - 3 lístky šalvěje
hoblinky parmezánu
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. v hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kostky cukety, osmahneme a promícháme se salámem nduja, půlkami cherry rajčat a šalvějí.
    Vše společně krátce podusíme, zelenina by měla zůstat pevná.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s připravenou omáčkou.
    Na talířích doplníme těstoviny hoblinkami parmezánu a posypeme jemně krájenou petrželkou.

Poznámka

Nduja je velice pikantní, měkký, roztíratelný salám ( viz foto ), původem z Itálie - Kalábrie.

Koupila jsem ho v obchodě Gran Moravia, ale určitě je k dostání v obchodech s italskými potravinami nebo na internetu. Je opravdu velice pikantní, kdo nemá rád chilli, tak by nebyl spokojený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní těstoviny s nduja a cuketou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pikantní roztíratelný salám

Zapomněl/a jsem heslo