Kanadské borůvkové lívance
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 906 kJ / 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,28 g |
Tuky | 15,18 g |
Vláknina | 9,78 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 157,05 g |
Postup přípravy
Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a necháme 15 min na teplejším místě odpočinout. Krok 2: Vezmeme lívanečník, který nahřejeme, a do jednotlivých lívanců na lívanečníku dáme vždy trošku oleje. Necháme jej nahřát a poté dáme do jednotlivých lívanců na lívanečníku vždy polovinu dávky těsta. Následně na těsto nasypeme trošku borůvek a na ně dáme druhou část těsta. Krok 3: Smažíme na mírném ohni oboustranně, lívance obracíme pomocí dvou polévkových lžic.
Podáváme polité javorovým sirupem a kvalitní šlehačkou.
Zveřejněno 12. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kanadské borůvkové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDwp
Moje poznámka
Kanadské borůvkové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDwp
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 6 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 7 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 8 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 9 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
cukr krystal,
droždí,
sůl,
olej,
borůvky,
sirup javorový,
šlehačka
Komentáře (1)