Gratinované brambory s lososem a kuřecím masem

Bramborová jídla Doba přípravy: 50-60 minut 0 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 50-60 minut 0 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1,4 kg očištěných brambor
0,38 kg filetu z lososa
0,38 kg kuřecích prsou
0,5 l smetany 12%
0,25 l smetany 33%
0,2 kg sýru eidam
0,1 kg parmazánu
sůl
muškátový oříšek
provensálské koření
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nakrájíme na plátky. Lososa nakrájíme na tenčí nudličky, kuřecí maso nakrájíme také na tenké plátky. Obě masa následně osolíme a přidáme provensálské koření.

  2. Obě smetany smícháme společně se solí a muškátovým oříškem.

  3. Zapékací mísu vymažeme rostlinným olejem. První vrstva je z části nakrájených brambor, skládáme je těsně za sebe. První vrstvu zalejeme jen částí směsí smetan, přidáme část lososa a kuřecího masa, které položíme náhodně na první vrstvu. Posypeme částí strouhaného sýru.

  4. Druhá vrstva začne částí nakrájených brambor, které skládáme těsně za sebe, zalejeme částí směsí smetany a přidáme zbytek masa a zbytek sýru - skládáme stejně jako první vrstvu.

  5. Na poslední vrstvu použijeme zbytek nakrájených brambor, které zalejeme zbytkem směsí smetany a posypeme nastrouhaným parmazánem.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě oboustranně, při teplotě 180-185 °C, po dobu 45-50 minut.

Poznámka od kuchařky

Můj video recept najdete zde:https://youtu.be/9wfH23-umfA

Komentáře k receptu Gratinované brambory s lososem a kuřecím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.