Postup přípravy
Krok 1: Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem stačí na 170 stupnů zhruba hodinu a půl. Během pečení je vhodné maso 2x obrátit a případně dolít vodu.
Krok 2: Po upečení maso dáme stranou, výpek zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Necháme provařit min 15-20 minut. Štávu dochutíme solí, trochou mletého pepře, případně přidáme trochu drceného kmínu a česnek.
Krok 3: Vhodné přílohy: houskový knedlík, bramborový knedlík, případně nočky z bramborového těsta a pod. Obvyklejší varianta je se zelím, já jsem měl chuť na špenát a proto jsem ho dělal.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Moje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Nejnovější recepty
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 1 hodinou
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 17 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 25 minutami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 35 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 49 minutami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 1 hodinou
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 1 hodinou
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 3 hodinami
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 4 hodinami
Prošívaná deka
Jandulka13 před 5 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (2)