Srbské vepřové ražniči

Pepajz Kuchař: Pepajz

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

vepřová kýta nebo plec
cibule
paprika
anglická nebo normální slanina
olej
vhodné koření na grilování
sůl
kečup
trocha sójové omáčky
solamyl
lečo nebo syrové papriky a rajčata
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze vynechat.

  2. Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a papriku, zalijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a dáme péct . Pečeme cca 45 minut pod alobalem na 180° C a odkryté dalších 30 minut. Potom na ražniči vylijeme malou skleničku leča (330 g), přidáme 3 PL kečupu a dál pečeme ještě cca 15 minut.

  3. Na závěr zahustíme solamylem, rozmíchaným ve studené vodě a necháme prohřát.

Poznámka

Mletý pepř jsem vůbec nedával, ani se tam nijak zvlášť nehodí, stačí dosolit, dát trochu sójové omáčky a případně špetku chilli, pokud to nebudou jíst děti, tak klidně dát i chilli kečup.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srbské vepřové ražniči

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo