Suroviny
Porce: Na 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 683 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,19 g |
Tuky | 254,33 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 8,57 g |
Sůl | 21,48 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a oba sýry najemno nastrouháme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme asi 2-3 lžíce oleje. Maso v míse nasolíme, posypeme sušeným oreganem, bazalkou a zprudka na pánvi osmahneme, ale nevysušíme. Opečené maso rozdělíme do dvou zapékacích misek. Přidáme na pánev vyšší vrstvu oleje a osmažíme nakrájené brambory do křupava*. Krok 3: Hotové brambory vložíme k masu do zapékacích misek, přidáme lisované stroužky česneku, posypeme strouhaným balkánským sýrem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby, dokud se balkánský sýr a smetana nespojí v hustou omáčku. Krok 4: Jakmile v miskách vznikne omáčka spojením smetany a balkánského sýru, posypeme porce strouhaným Eidamem, jednou až dvěma špetkami oregana a vložíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezíská barvu. Krok 5: Hotový pokrm je určen k okamžité konzumaci po vytažení z trouby.
Porci můžeme dozdobit čerstvými lístky bazalky.
Zveřejněno 5. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Moje poznámka
"Pikantule" s balkánským sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK2D
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 11 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 23 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
SonaErbanova před 1 hodinou
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 2 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 2 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 3 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 4 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
brambory,
sýr balkánský,
sýr eidam,
smetana ke šlehání,
česnek,
koření oregáno sušené,
sušená bazalka,
olej,
sůl
Komentáře (6)