Tvarohovo-borůvkové knedlíky

Sladká jídla Doba přípravy: 30-45 minut 0 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 30-45 minut 0 názorů

Suroviny 18ks

Knedlíky:
500 g měkkého tvarohu
300 g hrubé mouky
400 g borůvek, mražených
2 vejce
8 lžic změklého másla
1 a 1/2 špetky soli
Na podávání:
strouhanka, dle potřeby
cukr moučka, dle potřeby
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme tvaroh, vejce, změklé máslo, mouku a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočívat. Zatímco těsto odpočívá, přistavíme vodu na knedlíky.

  2. Z těsta trháme kousky, které vypracujeme do kuličky a následně do placky. Placka nesmí být moc tenká, neboť by borůvky prosákly na povrch knedlíku a těsto rozmočily.

  3. Doprostřed placky dáme jednu lžičku borůvek, uchopíme protější strany, knedlík uzavřeme a vytvarujeme kuličku.

  4. Jakmile máme kuličky hotové, vkládáme je do vařící vody po pár kusech a vylovíme je, až když samy vyplavou na hladinu.

  5. Nyní připravíme posypku ze strouhanky a moučkového cukru.
    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme dle potřeby strouhanku (cca 3 hrnky), mícháme a hlídáme ji, aby se nepřipálila. Do teplé osmahlé strouhanky zamícháme moučkový cukr (1 hrnek).
    Nakonec už jen přepustíme máslo, např. v rendlíku a pokrm dohotovíme.

Poznámka od kuchařky

*Tip: Nejsme-li si jisti konzistencí těsta, můžeme ho kousek vložit do vařící vody a sledovat chování. Podle potřeby můžeme přisypat mouku.

Komentáře k receptu Tvarohovo-borůvkové knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.