Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální pekingská polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pista22 Pista22

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 107 kJ /
265 kcal
Bílkoviny18,86 g
Tuky15,42 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy10,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou. Krok 2: Očistíme zeleninu a houby namočíme do vody. Mrkev nakrájíme šikmo na tenké plátky a ty pak na tenké nudličky, jarní cibulku též pokrájíme šikmo (vzniknou jakoby kosočtverce). Houby slijeme a pokrájíme do kříže na 4 menší kousky. Krok 3: Opečené kosti, výpek, kuřecí prsa a pytlíček s kořením vložíme do hrnce se studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme zlehka probublávat aspoň 2 hodiny. Krok 4: Jakmile se nám vývar zbarví krásně do tmava a rozvoní se koření, přecedíme vývar do druhého hrnce přes jemné plátno a kuřecí prsa dáme stranou, aby vychladla.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.

Zveřejněno 2. 4. 2021

Poznámka autora Pista22

*Něco navíc: Pro ostřejší variantu přidejte při opékání zeleniny jednu pokrájenou chilli papričku i se semínky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální pekingská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/POQy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální pekingská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/POQy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Děkuju za připomínku, napravím :-)
Edit: Dopsáno :-8

Jakube, možná bych to "podle chuti" nechala v surovinách, ale v postupu bych napsala např. dal jsem cajovou lžičku...kdo nemá zkušenosti tak nemá šanci to dochutit tak aby to bylo to pravé....
( Ale chutnala by mi, kousíček chilli papričky a bez bambusu....)

Suroviny:
kost hovězí, badyán, koření nové koření, pepř celý, sůl, voda, mrkev, cibulka jarní, houby, vejce, paprika sušená sladká, omáčka sojová, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu