Rýžový nákyp

www.zarovi.cz Kuchařka:

Sladká jídla 15 názorů

Rýžový nákyp na řezu.
518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

Pro dvě osoby:
8 půlek meruněk
3/4 litru mléka
50 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
90 g rýže
50 g másla
2 vejce
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme horkou vodou. Dáme ji do hrnce s mlékem a solí, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. V míse utřeme žloutky s cukrem a máslem a vmícháme do prochladlé uvařené rýže. Nakonec lehce promícháme se sněhem z bílků.

  2. Klademe do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prokládáme kompotovaným ovocem a pečeme dorůžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp

  • Merylas Merylas

    casino: Reaguji k cizímu receptu, jelikož jsem přidala foto a Tebe interesuje, co kdo podle receptu uvařil a jestli vůbec. Bod jsem, jak vidím, nedala a co se týče nepoměru tekutiny a rýže v receptu, to píšu v komentu dne 04.01.2009 v 14:47:28 ;-) Takže je třeba číst i komenty a nejen recept.

    Odpovědět

  • casino casino

    Michal: ...ono to má být "spíš kaše":-)
    Fakt by mě interesovalo co ti kuchtíci zde před vámi vlastně uvařili :-// No možná nic... :-))
    Já mám odzkoušený 1 litr mléka na 200g rýže (samozřejmě kulatozrnné):yes:

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Co je tohle za recept? Tolik mlíka na 90g rýže? Sám vařím málo, ale tohle se mi zdálo divný hned od začátku. Dal jsem tam 2x více rýže a stejně je to spíš kaše. Při jaké teplotě se to má péct? Kdy se tam dává ten vanilkový cukr? Zkrátka pokud k tomu přijde chlap co nevaří tak je recept akorát na naštvání. Doufám že to bude aspoň trochu jedlí...:-//

    Odpovědět

  • pepi pepi(neregistrovaný)

    :-K dělám ho často.. rychlý a výborný

    Odpovědět

  • moctida moctida

    Jednoduchý a moc dobrý:yes:

    Odpovědět

  • Comtesca Comtesca

    Právě ho obědvám...mňam. Udělala jsem si ho s broskví a je to fakt výborný. Dávám za 1 :yes:;-)

    Odpovědět

  • veronika veronika (neregistrovaný)

    Tak jsem to dala do trouby a jsem zveda:)Kazdopadne jsou v tom same dobre veci!:) Nikdy jsem ho jeste nedela....tak se to snad povede:)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mám ráda rýžový nákyp a zvlášť meruňkový.:yes:.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    mňam, mňam :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • klokan klokan

    tak dnes zkusím(poprvé)nevypadá to tak složitě jak se zdá ;-)
    PS.:už se moc těším....:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Manřžel tyhle jídla miluje......(já sice ne, ale co by člověk neudělal...)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dadula a mooc hezké!!!!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dadula Dadula

    Kdyby se někdo divil, koho to jsou fotky, tak mojeee :)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dnes si vnuk vyžádal rýžový nákyp , ale tady v tomto receptu se mi zdá, že je veliký nepoměr mezi mlékem a rýží, tak jsem nakonec pro 4 osoby měla 350 g rýže a 700 ml mléka a asi 100 ml mléka jsem pak přidala do rozšlehaných žloutků s cukrem a zamíchala do uvařené rýže. Nemám ráda moc rozvařenou. Vejce jsem dala 2 velké a trochu citr. kůry, vanilkový cukr a obyčejný podle potřeby. Tuk dávám už při vaření. Občas dělávám i s jablky a dobře se dá připravit v římském hrnci :yes:

    Odpovědět

  • borovec borovec

    Brrr,tohle já nepapám a žemlovku taky ne.:-((;-(

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo