Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenJídlo z jednoho pekáčku vám vždy ušetří čas a můžete spolu zkombinovat vše, co máte rádi. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, cibulí a krémovou omáčkou ze zakysané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jídlo z jednoho pekáčku vám vždy ušetří čas a můžete spolu zkombinovat vše, co máte rádi. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, cibulí a krémovou omáčkou ze zakysané…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Lákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut…
Špagety jsou verzí z těstovin, které milují děti napříč celým světem. Pokud k nim připravíte rychlou snadnou a velmi chutnou rajčatovou omáčku, nejlépe z vyzrálých…
Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme. Přidáme kmín, mletou papriku, chilli a vše promícháme. Přidáme vývar, rajčata, bobkový list, pepř,…
Očištěné plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem, oreganem a solí. Zakapeme lžící oleje, maso naskládáme na sebe, dáme do…
Lilek není chuťově příliš výrazný ale zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je opravdu vynikající. Pokud máte velkou úrodu lilku, máte skvělou…
Kuřecí prsa v luxusní marinádě, která zabrání jejich vysušení. Připravíme si lahodnou kombinaci, která z fádního kuřecího masa učiní dokonalé jídlo jak na oběd, tak na…
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít…
V hrci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Ve stejném hrci rozpálíme oliv. olej,…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Doménou italské kuchyně jsou zejména těstoviny, připravené na spoustu různých způsobů. Recepty na ně jsou velice snadné a s použitím pár surovin zvládnete vykouzlit…
Vyzkoušejte placičky z dýně hokaido, opět trošku jiné, možná o něco málo zdravější díky použitým surovinám. Příprava není náročná časově, jen chvíli se zdržíte u smažení…
Brambory oloupeme, překrájíme na kostky. Já měla "rohlíčky", tak jsem krájela na kolečka. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Kapustičky…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to…
Talíř jako umělecké dílo: Vsaďte na jedlé květy a ozdobte pokrm tulipány či fialkami
Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená
10 snídaní slavných: Královna Alžběta I. si dávala černé pivo, Einstein smažená vejce a Mozart kapouna!