Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje koblihy

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 795 kJ /
2 341 kcal
Bílkoviny55,83 g
Tuky88,09 g
Vláknina10,68 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy284,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek z vlahého mléka, poloviny cukru a droždí. Necháme asi 15 minut vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme smetanu, žloutky, máslo a zbytek surovin. Krok 2: Zpracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme v teple pod utěrkou vykynout. Mezitím smícháme a dochutíme povidla. Krok 3: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout Krok 4: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme horní stranou dolů a pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez. Odkládáme na papírovou utěrku okapat přebytečný tuk.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 1. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKvn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKvn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Krásné. Dokud byly doma děti dělávala jsem je často. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, smetana ke šlehání, mléko, žloutek, máslo, rum, cukr, šťáva citronová, citron, sůl, povidla švestková, cukr vanilkový, rum, skořice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu