Suroviny pro 1 plech
Plech 40x28 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 871 kJ / 4 989 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,71 g |
| Tuky | 187,12 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 332 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 739,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml)
Krok 2: Příprava těsta:
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Zveřejněno 3. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Moje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Nejnovější recepty
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 11 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust (toast)
DemonzPrahy před 59 sekundami
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 3 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 5 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 13 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 13 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 13 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
cukr krupice,
mléko kefírové,
olej,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
Komentáře (7)
Pěkný podrobný postup přípravy, zvláště pro začátečníky.