Mrkev ve sladkokyselém nálevu

pelda Kuchařka:

Zavařeniny 2 názory

32

Suroviny

1 l vody
10 g soli
20 g cukru
mrkev
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly.

  2. Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic.

  3. Zalijeme roztokem a sterilujeme.

  4. První sterilace 50 minut při 100 °C, druhá 20 minut při 100 °C.

  5. Upotřebíme do salátů a polévek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkev ve sladkokyselém nálevu

  • mariaj mariaj

    tak som použila tento recept kedže sa nemusí mrkva predvárať....ale pridala som do zálievky ocot

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    asi hlúpa otázka ale nechýba tam niečo kyselé? - ocot, kys. citrónová... ked že ten nálev má byť sladkokyslý? :-?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavarena mrkev zavařování mrkve zavařená mrkev recept mrkev zavařování mrkev zavarena jak sterilovat mrkev zavařování mrkve a petržele sterilace mrkve mrkev recepty zavařování jak zavarit mrkev sladkokyselý nálev zavařování mrkev zavařování mrkve ve sladkokyselém nálevu sterilujeme mrkev sladkokyselý nálev na salát sterilovana mrkev recepty na zavařování mrkve mrkev sterilace zavařená mrkev s hráškem zavařená mrkev a petržel

Zapomněl/a jsem heslo