Mrkev ve sladkokyselém nálevu

pelda Kuchařka:

Zavařeniny 2 názory

32

Suroviny

1 l vody
10 g soli
20 g cukru
mrkev
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly.

  2. Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic.

  3. Zalijeme roztokem a sterilujeme.

  4. První sterilace 50 minut při 100 °C, druhá 20 minut při 100 °C.

  5. Upotřebíme do salátů a polévek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mrkev ve sladkokyselém nálevu

  • mariaj mariaj

    tak som použila tento recept kedže sa nemusí mrkva predvárať....ale pridala som do zálievky ocot

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    asi hlúpa otázka ale nechýba tam niečo kyselé? - ocot, kys. citrónová... ked že ten nálev má byť sladkokyslý? :-?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo