Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve dobře propereme, neškrábeme, předvaříme je ve vroucí vodě, pak dobře ochladíme, aby dále neměkly.

  2. Slupky stáhneme, mrkev nakrájíme na stejné kousky a narovnáme do sklenic.

  3. Zalijeme roztokem a sterilujeme.

  4. První sterilace 50 minut při 100 °C, druhá 20 minut při 100 °C.

  5. Upotřebíme do salátů a polévek.

Komentáře k receptu Mrkev ve sladkokyselém nálevu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nechýba v surovinách niečo, ak je názov "sladkokyselý" ?
    Inak súhlasím s casinom, toľko variť mrkvu...Robím malé mrkvičky na sladkokyslo (https://www.toprecepty.cz/recept/7989-mrkvicky/ ), toľko ich rozhodne nesterilizujem a už vôbec nie 2x, načo?

    Odpovědět

  • casino casino

    mariaj:
    Řečnická otázka:
    No a jak to dopadlo:-?;-)
    Domnívám se, že 2x :-! vařit při 100°C :-! předvařenou mrkev zadeklovanou ve skle po dobu cca 1 :-! hodiny je čirý alibismus ;-)
    ***
    Mrkev nezavařuji, ale pamatuji časy, kdy se mrkev na zimu uskladňovala v písku...
    Teď je k mání celoročně nezavadlá :yes: a rád bych viděl individuum, které VAŘÍ polévku z uvařené mrkve :-)

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    tak som použila tento recept kedže sa nemusí mrkva predvárať....ale pridala som do zálievky ocot

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    asi hlúpa otázka ale nechýba tam niečo kyselé? - ocot, kys. citrónová... ked že ten nálev má byť sladkokyslý? :-?

    Odpovědět

Tématické fráze: zavarena mrkev zavařování mrkve zavařená mrkev recept mrkev zavařování jak sterilovat mrkev mrkev zavarena zavařování mrkve a petržele sterilace mrkve mrkev recepty zavařování jak zavarit mrkev sladkokyselý nálev zavařování mrkev zavařování mrkve ve sladkokyselém nálevu sterilujeme mrkev sterilovana mrkev sladkokyselý nálev na salát zavařená mrkev s hráškem recepty na zavařování mrkve zavařená mrkev a petržel zavařování mrkev s hráškem