Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 678 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 83,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí dýně. Krok 2: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na jemný krém. Je-li příliš hustá, přidáme vývar a případně přisolíme. Krok 3: Pánvičku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a mírně zezlátnout - pozor na spálení. Necháme na pánvičce zchladnout a chipsy z ní vyndáme. Krok 4: Polévku rozdělíme do misek, těsně před konzumací doplníme nočkem Creme fraiche a sýrovými chipsy.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Moje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 18 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 29 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
vývar drůbeží,
crème frâiche,
sůl,
parmazán
Komentáře (3)