Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)

Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba kysání

10 min (10 min příprava, + doba kysání)

25. 5. 2015 11:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 050 kJ / 729 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě půjde i ze samotného kefíru a smetany, ale houbiček máme dost, tak jsem nechala pracovat je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva

16. 2. 2016 16:09

Dobrý den, také bych měla zájem o kefírovou houbičku, pokud je to možné.
Moc děkuji Iva
waccky@seznam.cz

cathleen cathleen

26. 10. 2015 12:08

Vydržíte, než ji namnožím? Nejdřív se ozvala Anna, pak napíšu dalším....ale třeba mi s posíláním houbiček někdo pomůže a půjde to rychleji. ;-)

Polda1241

25. 10. 2015 21:58

Dobrý večer, taky bych měl, prosím, zájem o tibetskou houbičku. Předem děkuji. libor.blaha@email.cz

Libor Bláha

25. 10. 2015 21:55

Dobrý večer, taky bych měl, prosím, zájem o tibetskou houbičku. Předem děkuji.
libor.blaha@email.cz

Anna

25. 10. 2015 19:24

mela bych zájem o Tib.houbičku,ozve se mi někdo AnnaFilisteinova@seznam.czAnnaFilisteinova@seznam.cz

rose

30. 5. 2015 20:15

cathleen:-moc děkuji za radu a e-mail je r.karaskova@seznam.cz

cathleen cathleen

29. 5. 2015 17:02

rose: určitě se někdo, nějaký dárce najde. Jen to chce u žádosti vždy uvádět mailovou adresu, ať se už pak můžete (můžeme) domlouvat v soukromí;-)

rose

29. 5. 2015 16:53

Milá děvčata. Spagetka či jiná,měla bych také zájem o houbičky. Může mi někdo nabídnout a poslat?Moc děkuji.

cecilka

26. 5. 2015 14:31

Spagetka, vďaka za info, práve som si obe "huby" googlila a videla som rozdiely. No a na tibetskú som našla dodávateľa v Brne, na šťastie mám tam sestru, tak ju poprosím, aby mi zárodky poslala. Ešte raz, ďakujem za odpoveď a želám všetko naj.... .:-)):-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes:

spagetka spagetka

26. 5. 2015 14:30

sikulka7: jj, písnu ti SZ ;-)

spagetka spagetka

26. 5. 2015 14:20

Nadja:Nadi, určitě budou, já je asi před měsícem probudila také po roce a fungujou perfektně. Jen teda to oživení dělám tak, že houbičky dám jen do malé skleničky, zaleju mlékem, nechám zkysnout, vyleju, opakuju ještě jednou - ony ty dvě první várky po rozmrazení nebývají moc chutné, tak abych neplýtvala mlékem, dávám jen trošku, tak, aby byly ponořené. A až pak chutná kefír dobře, dám do normální sklenice.
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.

cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html

cecilka

26. 5. 2015 14:12

Spagetka+cathleen, nie je tibetská kefírová houbička náhodou huba kombucha? Kombuchu totiž "pestovala" moja maminka aj kvôli tomu, lebo vraj mala anibakteriálne a protirakovinové účinky,no hlavne preto, že celej rodine nápoj z nej veľmi chutil, no žiaľ, maminke nikdy nenapadlo robiť z nej aj zálievku na zemiaky, prípadne zeleninové šaláty. A ak ide skutočne o kombuchu, neviete mi poradiť, kde by som ju na Slovensku mohla zohnať?
Vďaka za informáciu.

cathleen cathleen

26. 5. 2015 14:01

Nadja: asi před rokem jsem je -po ročním pobytu v mrazáku- úspěšně probudila;-)

Nadja Nadja

26. 5. 2015 13:45

cathleen: :yes: Ivo, dobrý nápad na využití houbiček. Mám je asi rok v mrazáku, tak doufám, že budou ještě dobré, abych mohla vyzkoušet.

cathleen cathleen

26. 5. 2015 12:05

sikulka7: Květo, vydrž - jak jsem psala kousek níž, teď už nemám kefíráčky navíc. Ale namnoží se.
Nebo :-! by mohla pomoct spagetka, která píše, že neví co s nimi....spagi, pomoct!:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: crème fraîche tibetský kefír tibetská kefírovka houbami kerírová houbička kefirova kombucha tibetské hobičky creme fraiche z tibetske houby kefir z houbicek kefírový cedník creme fraiche recepty kombucha kefírovka smetana kefír 24 hodin kombucha-kefirovka kefír z kombuchy kombucha v naložený v mléce smetana z kefírové houby tibetskou kefirovou houbu kombucha v mléce huba tibi recepty z creme fraiche

Suroviny: smetana ke šlehání, houba kefírová

TopRecepty.cz

"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Jz2