Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký hruškový koláč s krémem a drobenkou

Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou velmi zdravé.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 32 x 23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 793 kJ /
4 014 kcal
Bílkoviny62,81 g
Tuky229,71 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 608 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy410,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190 °C a ustřihneme 2 pečicí papíry o 1 cm větší než velikost plechu (32x3 cm + 1 cm kolem) Krok 2: Do misky odvážíme mouku, přidáme špetku soli a měkké máslo, vytvoříme drobenku a postupně přiléváme vodu a rychle vypracujeme těsto. Nepracujeme dlouho, aby nebylo po upečení tvrdé. Krok 3: Těsto přendáme na pečicí papír velikosti o 1 cm větší než plech a vyválíme 1 cm od krajů, přendáme i s papírem na plech (odpadá tím pracné přenášení pomocí válečku). Na těsto několikrát propíchané vidličkou zakryté druhým pečicím papírem a nasypeme jako zátěž syrové luštěniny, aby se těsto nevyboulilo při pečení. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Zatím uděláme krémovou směs na náplň, promícháním všech surovin. Oloupeme, vyjádřincujeme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. V jiné misce připravíme z uvedených ingrediencí drobenku. Krok 5: Předpečené těsto vyndáme z trouby, sundáme papír se zátěží a ihned těsto potřeme rozkvedlaným bílkem, aby se těsto pod hruškami nerozmočilo. Hrušky poklademe na potřené těsto a zalijeme krémovou náplní. Krok 6: Dáme do trouby opět na cca 10-12 minut, když náplň zhoustne posypeme hustě vršek připravenou drobenkou a dopečeme dozlatova.
Hotový koláč necháme zcela vychladnout, můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem a nakrájíme.

TIP: Top 7: Hruškové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace : Proženy.cz , upraveno dle potřeby

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký hruškový koláč s krémem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28QV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký hruškový koláč s krémem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28QV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hella: :-)<3 Moc děkuji za komentář, já mám hrušky daději než jablka, koláč měl velký úspěch . Přeji krásný večer :-K

Už při pohledu na krásnou fotku se sbíhají sliny. Určitě to vyzkouším, hrušky máme moc rádi!

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, voda, bílek, hruška, smetana zakysaná, žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, skořice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu