Lžícový hruškový koláč s drobenkou

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Doba přípravy: příprava asi 15 min.,pečení asi 35 min. Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

3 hrušky
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vajíčko
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Drobenka:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.

  2. Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a chladné, rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto a vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté formy.

  3. Všechny suroviny na žmolenku smícháme a důkladně mezi prsty promneme. Na těsto rozložíme půlky hrušek /nebo silnější plátky/ a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova 35- 40 minut. Před podáním můžeme ozdobit šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lžícový hruškový koláč s drobenkou

Tématické fráze: hruškový koláč s drobenkou hruškový koláč s drobenkou do formy lzicovy koláč hruskovy koláč nekynuty hruskovy treny kolac lžícový koláč s ovocem lžícový koláč z hladké mouky kynuty hruskovy kolac top.recepty hruškový koláč s drobenkou lzicovy ovocny kolac hruškový koláč lzicovy koláč s jablky koláč lzicovy z hladké mouky recept na kynutý koláč s hruškami kynutý hruškový koláč s drobenkou rychlí drobenkový hruškový koláč huškový koláč nekynutý hruškový koláč s drobenkou hručkový koláč s drobenkou kruškový koláč s drobenkou

Zapomněl/a jsem heslo