Rebarborový koláč křehký bez drobenky

isindy Kuchařka: isindy

forma průměr 20cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

Těsto:
20 g másla
50 g cukru moučka
120 g polohrubé mouky
Náplň:
2 hrnky nakrájené rebarbory
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
cukr dle chuti
1 lžíce polohrubé mouky
------------
250 ml hustého jogurtu, zakysanky či tvarohu
cukr dle chuti
2 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s moukou a cukrem, vtlačíme do formy.
    Oloupanou nakrájenou rebarboru smícháme s nastrouhaným zázvorem, cukrem a moukou, rozložíme na těsto.
    Zapečeme v troubě na 190°C cca 15min.

  2. Jogurt (zakysanku či tvaroh) smícháme s cukrem, moukou a vejci, nalijeme na předpečený poláč a dopečeme na 175°C, dokud není střed pevný. Krájíme po vychladnutí.

Poznámka

Pokud máte formu s odnímatelným dnem, doporučuji podložit plechem, tuk z máslevého korpusu trochu proteče dnem formy, tak at si nezaneřádíte troubu.

Zkombinovala jsem dva recepty z netu a vůbec nelituji, už mě jen drobenková varianta nebaví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Tématické fráze: rebarbora recepty rebarborový koláč bez drobenky křehký rebarborový koláč rebarbora recept

Zapomněl/a jsem heslo