Jednohubky - inspirace II.
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto receptu, který nabízí několik variant oblíbených chuťovek.
Postup přípravy
Krok 1: Jednohubky z listového těsta:
Plát listového těsta upravíme na velikost plechu a ostrým nožem rozřežeme na pravidelné čtverce (neoddělujeme, po upečení se oddělí samy). Krok 2: Doprostřed každého čtverce vytvoříme, dnem malé skleničky důlek, který propícháme vidličkou. Pomažeme rozšlehaným vejcem okolí důlků. Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C do zlatova. Poté necháme vychladnout a můžeme zdobit. Krok 4: Zdobit můžeme různě. Do důlků vložíme půl lžičky Ajvaru a kuličku mini mozzarelly a tu poprášíme mletou sladkou paprikou, na Ajvar můžeme také položit sardelové očko. Krok 5: Můžeme vložit půl lžičky česnekové pomazánky, položíme kousek mandarinky nebo polovinu vlašského ořechu. Krok 6: Do dalších důlků vložíme půl lžičky hořčice a kousek klobásky a kyselé okurky. Krok 7: Dále můžeme do důlků vložit půl lžičky hermelínové pomazánky, položíme půlku křepelčího vajíčka, na které kápneme sardelovou pastu a položíme snítku čerstvého kopru. Krok 8: Na další důlky použijeme lososovou nebo tuňákovou pastu v tubě a ozdobíme olivou, také můžeme důlky potřít máslem a ozdobit kaviárem. Krok 9: Jednohubky s lososem:
Kolečka rohlíků namažeme sýrovou pomazánkou žervé, ozdobíme natrhanými kousky lososových plátků a snítkou čerstvého kopru. Krok 10: Jednohubky s kaviárem:
Kolečka rohlíků namažeme máslem a ozdobíme lžičkou kaviáru, pokud máme černý i červený, dáme z každého půl lžičky. Krok 11: Jednohubky Hermín:
Kolečka rohlíků namažeme hermelínovou pomazánkou a ozdobíme plátkem salámu Hermín stočeným do vějířku, zafixujeme párátkem s půlkou cherry rajčátka a dozdobíme kouskem petrželové natě. Krok 12: Jednohubky se salámem uherákového typu:
Kolečka rohlíků namažeme pikantní sýrovo-česnekovou pomazánkou a ozdobíme třemi plátky salámem uherákového typu stočených do vějířků, ze kterých vytvoříme kytičku a zafixujeme párátkem s olivou. Krok 13: Jednohubky sýr s hroznovým vínem:
Bloček sýru rozkrájíme na kostičky 1x1 cm a ozdobíme kuličkou hroznového vína, kterou zafixujeme párátkem. Krok 14: Jednohubky s mandarinkou a vlašským ořechem:
Kolečka rohlíků namažeme česnekovou pomazánkou a ozdobíme kouskem mandarinky a půlkou vlašského ořechu. Krok 15: Jednohubky s klobáskou:
Kolečka rohlíků namažeme Ajvarem a ozdobíme plátkem kyselé okurky a kolečkem klobásky, zafixujeme párátkem.
Plát listového těsta upravíme na velikost plechu a ostrým nožem rozřežeme na pravidelné čtverce (neoddělujeme, po upečení se oddělí samy). Krok 2: Doprostřed každého čtverce vytvoříme, dnem malé skleničky důlek, který propícháme vidličkou. Pomažeme rozšlehaným vejcem okolí důlků. Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C do zlatova. Poté necháme vychladnout a můžeme zdobit. Krok 4: Zdobit můžeme různě. Do důlků vložíme půl lžičky Ajvaru a kuličku mini mozzarelly a tu poprášíme mletou sladkou paprikou, na Ajvar můžeme také položit sardelové očko. Krok 5: Můžeme vložit půl lžičky česnekové pomazánky, položíme kousek mandarinky nebo polovinu vlašského ořechu. Krok 6: Do dalších důlků vložíme půl lžičky hořčice a kousek klobásky a kyselé okurky. Krok 7: Dále můžeme do důlků vložit půl lžičky hermelínové pomazánky, položíme půlku křepelčího vajíčka, na které kápneme sardelovou pastu a položíme snítku čerstvého kopru. Krok 8: Na další důlky použijeme lososovou nebo tuňákovou pastu v tubě a ozdobíme olivou, také můžeme důlky potřít máslem a ozdobit kaviárem. Krok 9: Jednohubky s lososem:
Kolečka rohlíků namažeme sýrovou pomazánkou žervé, ozdobíme natrhanými kousky lososových plátků a snítkou čerstvého kopru. Krok 10: Jednohubky s kaviárem:
Kolečka rohlíků namažeme máslem a ozdobíme lžičkou kaviáru, pokud máme černý i červený, dáme z každého půl lžičky. Krok 11: Jednohubky Hermín:
Kolečka rohlíků namažeme hermelínovou pomazánkou a ozdobíme plátkem salámu Hermín stočeným do vějířku, zafixujeme párátkem s půlkou cherry rajčátka a dozdobíme kouskem petrželové natě. Krok 12: Jednohubky se salámem uherákového typu:
Kolečka rohlíků namažeme pikantní sýrovo-česnekovou pomazánkou a ozdobíme třemi plátky salámem uherákového typu stočených do vějířků, ze kterých vytvoříme kytičku a zafixujeme párátkem s olivou. Krok 13: Jednohubky sýr s hroznovým vínem:
Bloček sýru rozkrájíme na kostičky 1x1 cm a ozdobíme kuličkou hroznového vína, kterou zafixujeme párátkem. Krok 14: Jednohubky s mandarinkou a vlašským ořechem:
Kolečka rohlíků namažeme česnekovou pomazánkou a ozdobíme kouskem mandarinky a půlkou vlašského ořechu. Krok 15: Jednohubky s klobáskou:
Kolečka rohlíků namažeme Ajvarem a ozdobíme plátkem kyselé okurky a kolečkem klobásky, zafixujeme párátkem.
Zveřejněno 1. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednohubky - inspirace II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BMO
Moje poznámka
Jednohubky - inspirace II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BMO
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 48 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 53 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
ajvar,
sýr mozzarella,
klobása,
vajíčka křepelčí,
pomazánka hermelínová,
pasta sardelová,
kopr čerstvý,
pomazánka česneková,
mandarinky,
pomazánka,
olivy,
máslo,
kaviár,
hořčice,
rohlík,
sýr žervé,
losos uzený,
kopr čerstvý,
rohlík,
máslo,
kaviár,
rohlík,
pomazánka hermelínová,
salám,
rajče cherry,
nať petrželová,
rohlík,
pomazánka,
salám,
olivy,
víno,
sýr eidam,
víno hroznové,
rohlík,
pomazánka česneková,
mandarinky,
ořechy vlašské,
rohlík,
ajvar,
okurky sterilované,
klobása
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.