

Chlebové jednohubky
Suroviny
- 2 cibule
- 1 menší mrkev
- menší celer
- 70 g sádla
- 400 g staršího chleba
- 300 ml zeleninového vývaru
- pepř
- kmín
- 3 stroužky česneku
- zelená petrželka
- cibulka i s natí
- 200 g plátkové anglické slaniny
- 1 vejce (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.
Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev.
Za minutku přidáme na kostičky nakrájený chléb a promícháme.
Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby nevznikla kaše, ale pouze hustá hmota, ve které stále zůstávají kostky chleba v kuse. Spotřeba vývaru záleží od toho, jaký je typ chleba a jak je tvrdý.
Potom přidáme kmín, česnek, pepř a zelené bylinky (petrželku, nať z cibule, pažitku atd.). Můžete přidat i 1 vejce, aby to drželo tvar, ale já nedávala. Dá se přidat různé koření, které máte rádi, třeba i chilli.
Z ochucené hmoty uděláme válečky velikosti sousta, které obalíme v plátku slaniny a upečeme na plechu, na který jsme dali pečící papír. Můžeme poklást i tvrdým sýrem.
Trouba je předehřátá na 180 °C a pečeme cca 30 minut. Prostě pěkně do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k pivu, vínu nebo jen tak, třeba s čajem :-) Je to dobré teplé i studené.
Zdroj: ProŽeny.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebové jednohubky
-
Tak to zkusím jako překvapení pro štamgasty, to by k pivu mohlo jít !
-
Výborné, děkuji.
-
Lenouch: není nic jednoduššího než vyhledat recept
https://www.toprecepty.cz/recept/14591-chlebove-br...
-
Anna Kocikova: Chlebové bramboráky? jak je děláte?
-
To je fakt super recept, znám ho pod jménem Velšská sekaná, dělávám to ve formě sekané jako hlavní jídlo, fakt je to výborné teplé i postudenu. Jako jednohubky je to bezvadný nápad, určitě udělám.
-
Ivetko, juklo na mě z Náhodných a tohle určitě někdy vyzkouším. Vypadá to moc lákavě
a ingredience jsou doma vždycky
-
Výborný nápad!
-
Díky za moc hezký recept
Už mě nebaví smažit každou chvilku chlebové bramboráky
a tohle je bezva změna
-
-
Děkuji za milé komentáře a budu ráda, když recept vyzkoušíte
-
BILKOVAI:
-
suprovní nápad na zužitkování starého chleba
já totiž, když donesu domů čerstvý, tak o ten starý není až takový zájema topinky pořád dokola
už si to ukládám -
Povedené moc
+10
-
Veľmi pekné, všetko - aj foto aj recept!
-
Jani, k Bahulce jsem donesla toto
http://www.toprecepty.cz/recept/10263-kureci-chuto...